biografie

Ik ben een schilderes die het sterke creatieve gevoel dat reeds in mijn jeugd aanwezig was, pas in latere jaren praktisch tot uitdrukking heb gebracht.

Mijn opleiding volgde ik bij Michiel Jansen in Harderwijk en leerde vervolgens de fijne kneepjes van het vak van de bekende kunstschilder Peter Hartwig in Lelystad.

Na een periode van aquarelleren, heeft de overstap naar het werken met acryl en olieverf mijn creativiteit een geweldige impuls gegeven. Deze wijze van schilderen geeft mij veel meer expressieve vrijheid en biedt de mogelijkheid om vrijuit met verschillende materialen en werkwijzen te experimenteren.

Ik heb een eindeloze interesse in mensen, in hun emoties en in hun doen en laten.  Die interesse is duidelijk herkenbaar in vrijwel al mijn figuratieve werk. Sinds ik schilder is de wijze waarop ik naar de wereld om mij heen kijk, enorm geïntensiveerd.

Mijn werk is zeer divers, van romantiek naar realisme met paletmes in grote streken opgezet en verfijnd uitgewerkt met penseel. Die diversiteit  en vernieuwing blijf ik nastreven, zo blijf ik genieten van de spanning bij elk nieuw doek.